Борщ московский. Borsch Moscow
Первые блюда - Борщи |
100—200 г костей свинокопченостей с кожей (для бульона), 2—3 свеклы, 300 г свежей или квашеной капусты, 1—2 моркови, 1—2 луковицы, 2 ст. ложки томата-пасты, 4 ч. ложки масла, 1—2 ст. ложки 3%-ного уксуса, 100 г отварного мяса, 100 г окорока или ветчины, 2 сосиски; сметана, соль и зелень по вкусу.
Сварить мясной бульон с добавлением костей с кожей от свинокопченостей. Овощи нарезать тонкой соломкой. Морковь и лук слегка обжарить, свеклу потушить и сварить борщ как обычно, не заправляя мукой. В готовый борщ положить кусочки отварного мяса, сосисок, ветчины или окорока, сметану, зелень.
К борщу можно подать несладкие булочки с чесноком или ватрушки с картофелем.
Булочки с чесноком. Дрожжевое тесто разделить на кусочки по 70—80 г, скатать шарики, дать тесту подняться, смазать растительным маслом и выпечь в духовке. За 2 мин до готовности на середину каждой булочки положить мелко нарезанный, растертый с солью чеснок.
100-200 g of bone smoked pork skin (for soup), 2-3 beets, 300 g of fresh or pickled cabbage 1-2 carrots, 1-2 onions, 2 tbsp. tablespoons of tomato paste, 4 hours. tablespoons butter, 1-2 tbsp. Spoon 3% vinegar, 100 g of boiled meat, 100 grams of ham or ham, sausages 2; sour cream, salt and herbs to taste.
Boil the broth with the addition of bones with skin of pork skin. Vegetables cut into thin strips. Carrots and onions lightly fried, put out the beets and cook the soup as usual, not tucking flour. In the finished soup to put pieces of boiled meat, sausages, ham or ham, sour cream, fresh herbs.
By borscht can be submitted savory buns with garlic or cheese cakes with potatoes.
Buns with garlic. Yeast dough is divided into pieces of 70-80 grams, roll balls, letting the dough rise, brush with vegetable oil and bake in the oven. For 2 minutes until cooked in the middle of each muffin put finely chopped, mashed with salt and garlic.